Ring op
Bestil tid

Sygesikringsgruppe 1 eller 2?

Har du brug for en tid hos vores gynækolog? Og er du i tvivl, om du er i sygesikringsgruppe 1 eller sygesikringsgruppe 2? Så læs mere her.

Det kan være lidt forvirrende at finde hoved og hale i, hvilken sygesikringsgruppe man er i, og hvad det har af betydning for ens besøg hos en gynækolog. Derfor har vi forsøgt at skabe et overblik over de forskellige sygesikringsgrupper her.

Gynækologisk behandling i sygesikringsgruppe 1 eller sygesikringsgruppe 2

På dit gule sundhedskort kan du se, om du er i sygesikringsgruppe 1 eller sygesikringsgruppe 2. De fleste danskere er i sygesikringsgruppe 1.

Sygesikringsgruppe 1 eller 2?

Når du bestiller tid til gynækolog hos os, ser vi på, om du har en henvisning fra din egen praktiserende læge. Hvis du er blevet henvist til en gynækolog efter et besøg hos din læge, så er du i sygesikringsgruppe 1. Det betyder, at undersøgelser og behandlinger hos os som udgangspunkt er gratis, og at regionen dækker alle udgifterne til at gå til gynækolog hos os.

Hvis du er i sygesikringsgruppe 1, kan du sagtens vælge at søge behandling hos os uden en henvisning fra din læge og blive en del af vores sygesikringsgruppe 2 patienter. Det kan give dig en større frihed til selv at vurdere, hvilken behandling du ønsker. Du får også en større frihed til at vælge netop den gynækolog, du foretrækker at gå hos.

Når du vælger at bestille tid hos os uden en henvisning, kommer du blandt vores sygesikringsgruppe 2 patienter, hvor der er egenbetaling. Regionen givet et tilskud til behandlingen, men hvis vores priser overstiger tilskuddet, skal du selv betale resten. Vi tager imod kontanter eller udleverer et indbetalingskort, som du kan benytte efterfølgende.

Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til flere behandlinger til patienter i sygesikringsgruppe 2. Hvis du har en sundhedsforsikring på dit arbejde, så kan du også blive undersøgt og behandlet hos vores gynækolog gennem din forsikring, uanset om du er i sygesikringsgruppe 1 eller 2.

Kan jeg skifte fra sygesikringsgruppe 2 til sygesikringsgruppe 1?

Ja, du kan godt skifte mellem sygesikringsgruppe 1 og 2. Du skal betale et gebyr for at skifte sygesikringsgruppe, og du kan gøre det på borger.dk. Du kan også vælge mellem sygesikringsgruppe 1 eller 2, når du skal have nyt sundhedskort.

Vil du vide mere om sygesikringsgruppe 1 eller 2?

Er du stadig lidt i tvivl, om du er i sygesikringsgruppe 1 eller 2? Eller har du spørgsmål i forbindelse med, om du har brug for en henvisning fra din læge, inden du bestiller tid hos os? Husk at du altid er velkommen til at ringe og snakke med os og få svar på dine spørgsmål om sygesikringsgruppe 1 og 2, eller om du skal have en henvisningen, inden du kan få undersøgelse eller behandling hos os.

Du kan også læse mere om de gældende regler for de to sygesikringsgrupper på sundhed.dk og borger.dk.